About / O blogu


Блог ВинилЦд је намењен свим љубитељима музике на доступним медијима за бележење звучног сигнала – винил плоче (тзв. ЛП на 33 или 45 обртаја, и сингл на 45 обртаја у минуту) и дигиталног медија компакт диск (CD).

Посебно обраћамо пажњу на квалитет репродукције звучног сигнала који подпада под ознаку Висока верност – ХиФи – High Fidelity. Сваки звучни сигнал без обзира како квалитетно снимљен може бити репродукован преко уређаја који сигнал обрађују и појачавају путем транзистора (Solid state) или преко електронских цеви.

Фирма Аудио Ноте УК се упорно држи веровања да је звук обрађен преко појачала на транзисторе слабији у звучном капацитету и због тога за своје уређаје искључиво користи електронске цеви различитих особина и функција. Једна друга фирма, на другој страни света – Опера Консонанс из Пекинга, НР Кина заступа сличну филозофију. Њен слоган је: Једноставно и људски! Што једноставније то боље – зато своју технологију и зове ЛИЕНАР!

Због тога је кључна ствар за тестирање ваших тонских записа у винилу и ЦDу квалитет снимљеног материјала, његова динамика, контраст, квалитет музичара и продуцента, итд … Све је питање КОНТРАСТА и способности уређаја да изрази контрасте снимка.

Али, више о томе на страницама овог блога.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s