CAS – Kalifornijski Audio Šou 2014


CAS 2014: Zadržati jednostavnost uz Audio Note UK

Stara proverena i dokazana konstrukcija u novoj izradi

Stara proverena i dokazana konstrukcija u novoj izradi

David Cope, glavni čovek za Audio Note u Americi baš trpi naše maltretiranje, iako ga verovatno i ne zaslužuje. Zbog čestog seljakanja sa sajma na sajam on verovatno najbolje poznaje probleme prevoza, polomljeno pojačalo, ogreban zvučnik, oštećen plejer ili gramofon. Ovog puta ništa nije oštećeno i David je zadovoljan, možda je umolio bogove prevoza.

Sve u svemu oprema je potpuno nedirnuta i upotrebljiva.

Na početku lanca je stajao gramofon TT Two Deluxe ($3,525), Arm Three V2 ($2,000) i gramofonska glava IQ3 ($980).

AN J SPe

Zvučnici su bili mali po veličini i postavljeni na stalke, bio je to model K/SPe ($3,950).

AN 3

Pojačivački deo je obavio OTO SE Phono Signature, integrisani uredjaj ($6,325) koji je u stvari stari OTTO na steroide. Ugrajdeni su poboljšani kondenzatori i otpornici i veoma moćni trafo sa dvostrukim C jezgrom.

AN OTTO SE

CD plejer je visoka klasa u nomenklaturi Audio Note – 4.1x  ($11,800). Ali, pored gramofona ja sam potpuno zanemario kompakt diskove.

AN 2

Mogu samo da predpostavim da su i kablovi bili Audio Note a da je postolje obezbedio hotel u kome je bio sajam. Kad sam se okrenuo video sam da je nameštaj ostavljen po sobama!

AN 5

Ispalo je da je soba u kojoj je izlagao Audio Note bila medju prvima koje smo posetili. Ono što sigurno možemo da kažemo da su nam uredjaji obezbedili neverovatnu muzikalnost – time je utisak iz ostatka soba sa napola zagrejanim uredjajima (bilo je jutro!) bio slab. Zvuk je prosto cvetao, zvučna slika je bila potpuna a ono što smo čuli iz zvučnika na neobično visokim postoljima je bile teško opisivo. Glas i gitara sa jedne kompozicije na vinil ploči Lianne La Havas’ “Is Your Love Big Enough?” (2012) su nas potpuno obuhvatili, prisutnost je bila toliko nestvarna da smo se osetili kao da smo na šanku u dubini prostorije kako čekamo pivo.

Tokom kratke pauze smo razmenili muzičke ukuse, složili smo se kod Sarah Janosz i Rachael Price a potom je David pustio božanstvenu Sera una Noche EP da bi nam pokazao skoro romantičan ton celog sistema i skoro potpunu sposobnost da nanovo stvori ambijent snimanja.

Ako sistem nije imao potpunu zvučnu mikrodinamiku onda je u potpunosti nadmašio sve što sam očekivao od malo veće kutije za cipele.

Ono što je u potpunosti nadmašio je nivo kojim nas je muzika držala u prostoru koji nije namenjen slušanju muzike – hotelska soba. U stvari, pošteno govoreći sistem Audio Note je radio ono što stereo sistem i treba da radi.

…………………………………………………………………………………..

Prenosimo tekst sa bloga kanadskog audiofila sa prikazom uredjaja Audio Note na poslednjem sajmu u Kaliforniji. Tekst na engleskom jeziku možete da čitate   ovde

Napisao Mal Kenney

 

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s