Safet Isović


Unazad nekoliko godina tražim poslednju ploču Safeta Isovića objavljenu u Sarajevu. I pre tri dana pronadjem je u prodavnici Yugovinyl … zapravo vlasnik radnje zapamtio da prikupljam stare ploče narodne muzike i kaže: Ovo je ta tebe!

Сафет Исовић – За душу и сјећање

Ploča je potpuno nova, sačuvana negde u nekoj biblioteci više od dvadeset godina. Odštampana je u PGP RTB u tada zajedničkoj državi.

Orkestar Omera Pobrića prati Safeta u obradi više klasičnih starih pesama i izborom iz komponovanih pesama tokom karijere Safetove.

Сафет Исовић - За душу и сјећање, Сарајево 1988.

 

Сафет Исовић на плочи За душу и сјећање.

Safet je umro 2007. godine u Sarajevu, umro je prošle godine i Omer Pobrić – potražite biblioteku video snimaka na Youtube kanalu.

Da bi što bolje predstavili atmosferu sa snimanja dajemo ovde veze deo serije Televizije Sarajevopod istim imenom – Za dušu i sjećanje! Ovaj deo  prikazuje atmosferu sa snimanja pesme i samu pesmu Moj dilbere …
 Pogledajte i ostale delove serije!
 
Zašto smo ovde pisali o ovoj vrsti muzike? Zbog toga što je interpretacija Safetova jedinstvena i neponovljiva. On ima takve glasovne mogućnosti, takav sluh i takvu kontrolu na glasom i pojavom da nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ovu pesmu ali i još neke druge puštam pri prezentacijama kvalitetnih uredjaja za reprodukciju zvuka snimljenog na pločama ili CD-u.
 
Do sledeće prilike da pustim ploču Za dušu i sjećanje!
 
 
Advertisements

One thought on “Safet Isović

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s