Mozart i primena muzike


Čemu sve može da služi i kakvu korist možemo da imamo od muzike velikog majstora klasične kompozicije – W.A. Mozarta?

W. A. Mozart

Već smo ranije saznali da je mleko kvalitetnije i bolje ako krave slušaju klasičnu muziku, posebno Mozarta. Banane i paradajz brže i lakše zriju uz klasičnu muziku.

Najnovija istraživanja pokazuju da u proizvodnji pirinčane rakije u gradu Fukušima melasa od koje se dobija destilat bolje zri ako je izložena klasičnoj muzici.

Proizvodjač Ohara Shuzo vrši fermentaciju melase uz klasičnu muziku – svako jutro i svako veče po jedan sat tokom 30 dana. Isprobao je različitu muziku, džez raznih stilova, klasičnu muziku Betovena i Baha. Ustanovio je da najbolji ukus postiže uz sinfoniju br. 41 i uz klavirski koncert br. 20 Wolfganga Amadeusa Mozarta. Vlasnik kaže da sake ima bogatiji miris ali mekši ukus.

Drugi proizvodjači koriste gudački kvartet br. 17 i klavirski koncert br. 15 od istog autora da bi pojačali slatki ukus voća. Neki muziku koriste na poboljšanje kvaliteta soja sosa, knedli i testenine.

Pun sadržaj ovog teksta i sliku rakije koja se dobija uz pomoć muzike možete naći na adresi CLASSICAL MUSIC.

 

 

Na kraju, ako imate pola sata vremena, probajte ovaj test koji iskazuje vašu muzikalnost.

https://www.bbc.co.uk/labuk/experiments/musicality/

p.s. Ovaj tekst je pripremljen više od tri nedelje pre objavljivanja. U medjuvremenu se dogodila nuklearna havarija upravo u mestu Fukušima koje se spominje u ovom materijalu. Želimo brzo saniranje havarije i ozdravljenje mesta od uticaja negativne radijacije.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s