Twisted transistor


Twisted transistor? Шта је то „Уврнути транзистор“?

На почетку снимка само вибрација. А онда провала звука, бубањ, глас, гитаре … Мучење инструмената и сила која избија из сваке песме … и подрхтавање звучника … као да сигнал стално гура мембрану напред до крајњих граница …

Иако стално на граници изобличења звука, Корн свира јасно и прецизно … а ипак довољно компликовано да представља изазов за слушање – без обзира што се људи гаде и грозе метала као музичке форме.

Корн свира толико прецизно да овај материјал може да се користи за презентацију капацитета уређаја за репродукцију звука. Склопови и мешавина инструмената су довољно захтевни а гласноћа са којом је снимљена песма су веома захтевни – звук лако прелази у изобличење – дисторзију ако уређај или звучник нема довољно снаге и способности да га представи.  Отуд питање да ли је песма „Уврнути транзистор“ био на музичком списку на ХиФи сајму у марту безпредметно.

Ипак не могу да се отмем питању откуд потреба за толиким пражњењем масе на овај начин? Или смо ми више смиренији и друштво је уређеније … као да је агресија уграђена у суштину америчког друштва до те мере да музички доживљај представља „контролисани“ излив нагомилане енергије.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s